Akdeniz'in Saklı Cenneti: Saklıkent Kanyonu

Akdeniz'in Saklı Cenneti: Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Akdeniz’in en güzel doğal harikalarından bir tanesi olarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor! Ülkemizin güneyinde yer alan Antalya’nın Kaş, Muğla’nın ise Fethiye ilçelerinde yer alan Saklıkent Milli Parkı içinde bulunan kanyon, günümüzde pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. Eşen Çayı’nın bir kolu olan Karaçay’ın oluşturmuş olduğu bu muhteşem kanyon, Antalya’ya 200 km, Fethiye’ye 46 km ve Kaş’a ise 64 km uzaklıkta yer almaktadır. Yıl içerisinde binlerce turistin ziyaret ettiği efsane doğa harikalarından biri olan Saklıkent Kanyonu ile ilgili tüm detaylı bilgileri sizler için derledik! Şimdi gelin söz konusu doğa harikası ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim.


Saklıkent Kanyonu Hakkında

Saklıkent Kanyonu’nun taban debisi yüksek su ile dolu olduğu için suyun içine girilmesi yasaktır. Giriş ve geçiş için ise kanyonda ki diş yamaçlara demir çubuklar ile asılmış olan yaklaşık 200 metrelik olan bir tahta köprü kullanılmaktadır. Köprüden sonra ise son derece soğuk olan Karstik kaynaklar ile karşılaşılır. Yaz mevsiminde turistlerin ve yerlilerin en uğrak mekanlarından biri olan Saklıkent Kanyonu piknik yeri olarak da kullanılmaktadır. Yılda ortalama 180 bin ile 210 bin arasında turistin bu kanyonu ziyaret ettiği bilinmektedir. Kanyonun çevresinde bulunan olan 06.06.1996 tarihinde Resmi Gazete’de ki bir yayın ile milli park olarak ilan edilmiş olan koruma altına alınmıştır. Milli parkın içerisinde ise Fethiye’nin ve Kaş’ın toplamda 3 köyü bulunmaktadır. Bölge de bitki olan maki, karaçam, kızılçam ve sedir ağaçlarını görmek mümkündür.


Saklıkent Kanyonu Ne Zaman Keşfedilmiştir?

Saklıkent Kanyonu son derece yakın bir tarihte keşfedilmiştir. Bilinen bir rivayete göre bir çobanın keçisinin kaçması ve çobanın da keçinin peşine düşmesi bu kanyonun keşfedilmesine neden olmuştur. Keçinin peşine düşen çoban keçiyi ararken kanyonun olduğu yere gelir ve buraya keşfeder. Çoban, Çevre ve Orman Bakanlığı’na bölgeyi bildirir. Daha sonra ise bölge Milli Park olarak ilan edilir. Özel firmaların da sponsorluğu ile birlikte Saklıkent’in günümüzdeki popüler hale geldiğini ifade etmek mümkündür. 1989 yılından beri turistleri ağırlayan Saklıkent, özellikle TRT’de yayınlanan bir tanıtım filmi ile dünya çapında bir üne sahip olmuştur.


Saklıkent’e Nasıl Gidilir?

Dünyaca ünlü bir kanyon olan Saklıkent’e nasıl gidileceği yerli ve yabancı turistlerin en fazla merak ettiği konudur. Saklıkent’in bulunduğu yer alan Fethiye’ye Türkiye’nin hemen her yerinden otobüs bulunmaktadır. Fethiye’ye en yakın havalimanı olan Dalaman Havalimanı, Saklıkent’e 50 km uzaklıkta yer almaktadır. Havalimanından Fethiye merkeze ulaşmak son derece kolaydır. Bunun yanı sıra Fethiye Otogarı’na ise mesafe yaklaşık 1 saat kadardır. Fethiye Saklıkent arası minibüsler bulunmaktadır. Bu minibüsler ile kolay bir şekilde ulaşım sağlamak mümkündür.


Saklıkent Kanyonu’na Ne Zaman Gidilir?

Saklıkent Kanyonu’nun suyunun son derece soğuk olduğundan bahsetmiştik. Bu nedenle yaz aylarının sıcağından bunaldığınız zamanlarda kanyonu ziyaret ederek serinleyebilirsiniz. Bölgeyi sakin bir halde iken ziyaret etmek isteyen kişiler ise hafta içi ziyaret edebilirler. Çünkü hafta sonu ve bayramlarda Saklıkent oldukça yoğun ve kalabalık bir hale bürünmektedir.


Saklıkent’te Neler Yapılabilir?

Saklıkent’te muhteşem bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra pek çok aktiviteye de katılarak bu doğa harikasının tadını çıkarabilirsiniz. Uluslararası alanda rafting yapmak için tercih edilen Saklıkent’te muhteşem rafting deneyimini yaşayabilirsiniz. Akarsuyun akıntısının çok olmadığı günlerde çocuklar dahi bölgede rafting yapabilmektedir. Rafting keyfi 45 dakikadan 3 saate kadar uzayabilmektedir. Saklıkent’te yapılabilecek bir diğer aktivite ise çamur banyosudur. Raftingin sonunda muhteşem çamur havuzunda şifalı çamurdan faydalanarak çamur banyosu yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgede zipline yapmak da mümkündür.


Saklıkent Kanyon Rent A Car

Siz de yukarıda bahsedilen muhteşem doğa harikasını yakından görmek istiyorsanız bu gezinizi taçlandırmak için Saklıkent Kanyonu rent a car hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Araç kiralamak ve Saklıkent’te rahat rahat dolaşabilmek için bizimle iletişime geçerek araçlar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Hadi, detaylı bilgi ve Saklıkent Kanyonu rent a car hizmetlerinden yararlanmak için bizimle hemen iletişime geçin.

Whatsapp Telefon